Můj cheesecake s ovocným přelivem

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Klára Zahrádková

Můj cheesecake s ovocným přelivem
Můj cheesecake s ovocným přelivem

reklama

Suroviny

Korpus:
200 gmáslových sušenek
70 gmásla
1žloutek
Krém:
600 g čerstvého sýra
1tvaroh
cukr dle chuti
vanilkový cukr (vanilka)
limetková kůra
60 g smetany ke šlehání
3vejce
1 PLhladké mouky
šlehačka na dozdobeni
Ovocný přeliv:
směs mraženého ovoce
vanilkový cukr (med)
100 mlvody
skořice

Postup

  1. Sušenky rozdrtíme, přidáme máslo, žloutek a smícháme. Těsto natlačíme v tenké vrstvě do kulaté formy vyložené pečícím papírem a dáme péct na 160 stupňů na cca 12-15 minut.
  2. Mezitím si smícháme ingredience na krém, kromě vajec. Ty přidáváme po 1 a pořádně zašleháme. Nalejeme na zapečený korpus a dáme péct na 150 stupňů 40 minut, poté snížíme na 120 °C a pečeme ještě 10-15 minut. Necháme trochu vychladnout, vyndáme z formy a necháme do úplného vychladnutí (ideálně přes nic v lednici). Ozdobíme šlehačkou a ovocným přelivem.
  3. Ovocný přeliv: Ovoce, cukr a skořici dáme vařit. Přidáváme po troškách vodu kvůli připálení. Provaříme, necháme zredukovat, můžeme rozmixovat a dochutit cukrem nebo citronovou šťávou.

reklama